הייניקן- הבירה שמשגעת את העולם

כולם שמעו את השם הייניקן וטעמו את הבירה לפחות פעם אחת, אבל למעט העובדה שמדובר בבירה בהירה בבקבוק ירוק מה עוד אתם יודעים על הייניקן? מדובר במותג בין לאומי שקיים כבר כמעט 150 שנים, ובכן הנה כמה עובדות מעניינות לאוהבי הבירה.

 

תולדות הייניקן

מבשלת הייניקן הראשונה נוסדה בשנת 1873 בהולנד. כיום, כמעט 150 שנים לאחר מכן, היא נחשבת בירה המוכרת ברמה בין-לאומית כאשר החברה מחזיקה ברשותה יותר מ-130 מבשלות בירה שנמכרות במעל 192 מדינות.

הבירה הראשונה שהפכה למוכרת ביותר במבשלה היא בירת לאגר, בירה בהירה וצלולה שנחשבת תוססת יותר משאר סוגי הבירה ולוקח 28 ימים לייצרה. לפי אתר המבשלה, אחת הסיבות לייחודיות הבירה היא השמרים אותם הם מצאו במאה ה-19, אשר אפשרו להם לייצר את הבירה האיכותית שהם מייצרים כיום. על מתכון השמרים נרשם כמובן פטנט.

 

ממה בירה מורכבת ואיך מייצרים אותה?

ב-1516 חוקק חוק "טוהר הבירה הבווארי" לפיו משקה בירה יכול להכיל ארבעה מרכיבים בלבד והם: לתת, כשות, שמרים ומים, לאחר 350 שנה צורפו גם השמרים תחת חוק זה. למעשה, כל בירה שתזכו לשתות מורכבת מחמשת המרכיבים הללו בלבד. בירה עוברת תהליך של התססה ובישול, מכאן השם מבשלת בירה, בה הלתת נטחנת ומושרית במים חמים על מנת לפרק את הסוכר והעמילנים שיש בה.

הנוזל המושרה נקרא 'תירוש', הוא עובר סינון והשרייה נוספת במים חמים שיש בהם כשות, שהיא התבלין שנותן לבירה את הטעם שלה. מכאן מעבירים את התירוש למכלי תסיסה עם שמרים, מצננים את טמפרטורת הנוזל לכ-20 מעלות ומופרשים מהתירוש אלכוהול ופחמן דו-חמצני. הבירה עוברת לנוח במיכל אחרון שממנו עתידים לבקבק אותה או להעביר אותה לחביות ואליכם לכוס הצוננת.

 

פסטיבלים במימון הייניקן

בשנת 1990 הייניקן נתנה חסות לפסטיבל מוזיקה בן ארבעה ימים שהתקיים באנגליה ומאז, החלה לתת חסויות להמון פסטיבלים גדולים של מוזיקה ברחבי העולם, אירועים שהכילו 320,000 מעריצים ויותר, כך חיזקה החברה את שם המותג בצורה אוניברסלית. בשנת 1995 ביצעה החברה שיפט לתחום הספורט, שיפט שנמשך עד היום, בו החסות המרכזית ניתנת לאופ"א ופורמולה 1.

 

כעת, הבקבוק הירוק פועל למען סביבה ירוקה

חברת הייניקן שהתחילה כמבשלה קטנה והפכה למעצמה בינלאומית מבקשת כיום להחזיר לסביבה. הם מממנים אירועים 'ירוקים' ברחבי העולם במטרה לייצר מודעות על איכות הסביבה ופועלים למען הסביבה כמו הגנה על מקורות מים חשופים ברחבי העולם.

החברה גם ייצרה את הבר הירוק הראשון, בר שבו השולחנות מורכבים רק מעצים שנפלו בצורה טבעית, הספסלים והכריות כולן מחומר ממוחזר, נעשה שימוש מצומצם במים, הבקבוקים כולם ניתנים לשימוש חוזר או מחזור ואפילו הבגדים של הצוות עשויים מחומר ממוחזר. למעשה, הבר כולו עשוי מחומרים טבעיים שניתן למחזר. הידעתם? בעוד שהעולם כולו מכיר את הבירה בבקבוקים הירוקים, בהולנד ארץ מוצאה, היא נמכרת בבקבוקים חומים.

בירה